Vloerverf

Door de uitstekende hechting en de slijtvastheid is onze Piano di Vernice vloerverf ideaal voor het schilderen van zowel hout en plastic als beton. Gietvloeren, houten vloeren en trappen kunnen met deze vloerverf een prachtige natuurlijke kleur gegeven worden. Door de authentieke uitstraling van de vloerverf is deze goed te combineren met onze verschillende soorten muurverf.

 • Zijdeglans uitstraling
 • Kleuren uit de natuur
 • Geen speciale onderlaag nodig
 • Geschikt voor op hout, plastic en beton
 • Eenvoudig aanbrengen
 • Schakelt beton- en cementwerking uit
 • Slijtvast en afwasbaar

Vloerverf kenmerkt zich door de slijtvaste eigenschap. Zo kan er veel op gelopen worden zonder dat de kleur vervaagt en de vloer veel onderhoud behoeft. Onze vloerverf is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen met natuurlijke pigmenten, waardoor de verf eenvoudig in twee lagen dekt. De kleuren van deze vloerverf zijn hierdoor heel intens. Onze verschillende kleuren vloerverven zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 2,5 liter.

Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt

Op deze pagina vindt u informatie over:


Eigenschappen van Piano di Vernice vloerverf

De Paino di Vernice onderscheidt zich vooral door de intense kleurbeleving. Deze lak is verkrijgbaar in 67 unieke Mia Colore-kleuren. Daarnaast kunnen wij deze vloerverf ook leveren in 32.000 andere kleuren.

Kies uw favoriete kleur

Stof droog

De Mia Colore vloerverven zijn na 4 tot 6 uur stofdroog. Wij raden aan de eerste laag 8 uur te laten drogen bij een kamertempratuur van ongeveer 20 graden. Hierna kan de tweede laag aangebracht worden. Dit geeft de beste dekking en zorgt voor het meest strakke resultaat.

Mocht u een vernislaag willen aanbrengen, dan dient u minimaal 7 dagen te wachten tot deze volledig is uitgehard. Na deze 7 dagen kunt u de meubels weer (ver)plaatsen.

Houdbaarheid

De Piano di Vernice vloerverf is minimaal 6 tot 12 maanden houdbaar in ongeopende verpakking, mits u deze op een vorstvrije en droge plek bewaart.


Beperkingen

Wij raden u aan de Mia Colore vloerverf niet te gebruiken wanneer de temperatuur van de lucht en het oppervlak onder de 5°C is. De relatieve vochtigheid van de vloer mag bij het aanbrengen maximaal 16% zijn; dit is bijna helemaal droog. Het is daarom verstandig eventuele primers een dag te laten drogen. De eventuele verfresten die u na het schilderen overhoudt kunt u het best volledig laten opdrogen, alvorens u ze gratis bij de milieustraat inlevert. De verf dient u buiten het bereik van kinderen te houden. Raadpleeg voor het aanbrengen van de vloerverf onze technische fiches. Deze vindt u in onze winkel of op onze speciale pagina.


Mia Colore vloerverf aanbrengen

De vloerverf kan aangebracht worden op verschillende ondergronden:

 • Gietvloeren
 • Hout
 • Laminaat
 • Houtfineer
 • Kunststof
 • Houten trappen

Voor een goede hechting is het belangrijk dat de vloer goed schoon en vlak is. Het is belangrijk dat de vloerverf wordt aangebracht op een schone en relatief droge ondergrond (maximaal 16% vochtigheid): op deze droge ondergrond dekt de lak het beste.

Bij het aanbrengen van de Mia Colore vloerverf is geen primer of beschermlaag nodig, deze zitten namelijk al in de lak.

Houten vloer of trap verven

Houten ondergronden kunnen het best eerst licht opgeschuurd worden. Maak de vloer of trap voor het verven helemaal stofvrij.

Verdunnen en aanbrengen

Bij sterk zuigende ondergronden dient u de verf voor de eerste laklaag extra te verdunnen met terpentine. De vloerverf kan vervolgens eenvoudig aangebracht worden met een kwast of roller. Een tweede laag is vaak noodzakelijk voor volledige dekking van de ondergrond.


Strakke of authentieke laklaag

De vloerverf kan de sfeer in de ruimte versterken. Voor het gewenste resultaat is het echter wel zaak dat u de juiste kwasten gebruikt en de bijbehorende technieken hanteert. Met een roller kan bijvoorbeeld een strak resultaat behaald worden, terwijl een blokkwast juist voor een meer authentieke stijl zorgt.

Authentieke houtvloer

Voor een authentieke stijl het belangrijk dat u de kwast in één richting beweegt. Zorg hierbij dat u met de richting van de ondergrond meeschildert. Bij het schilderen van hout beweegt u de kwast in de richting van de nerven. Mocht u beton of gladde ondergronden schilderen, dan beweegt u de kwast parallel aan de langste muur van de ruimte. Door in de lengte van de ruimte mee te schilderen lijkt de ruimte langer.

Strak effen resultaat

Een strak en effen resultaat creëert u met een roller. Verdun eerst de lak met een klein beetje water, zodat deze makkelijker is uit te rollen. Breng de lak aan op de roller en beweeg deze in de richting van de houtnerven of parallel aan de langste muur van de ruimte.

Door de juiste techniek te hanteren kunt u op de vloer dezelfde stijl creëren als met kalkverf (unieke streperige of wolkige effect) en krijtverf (fluweelpoederige en matte uitstraling) van Mia Colore.


Contactformulier

Aanhef
Hoe heeft u ons gevonden
Voornaam
Tussenvoegsels
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats
Land
Telefoon
E-mailadres
Stel hier uw vraag

We wijzen je op ons Privacy- en cookiebeleid.