Multiplo: vloerverf en interieurverf

Multiplo is een watergedragen lakverf op basis van PU acrylaathars. De lak is voor binnengebruik en heeft een zijdematte uitstraling. Door de zeer sterke en slijtvaste eigenschappen van Multiplo, is deze op diverse ondergronden toepasbaar, zoals (keuken)kasten, houtwerk binnen zoals deuren en kozijnen, meubels, houten vloeren, plinten en trappen, voorbereidde betonnen vloeren en oude verflagen in goede conditie.

 • Snelle droging
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Gemakkelijk verwerkbaar
 • Zijdematte uitstraling
 • Uitstekende glans -en kleurbehoud
 • Slijtvast
 • Zeer goede chemische weerstand
 • Zeer goede abrasie weerstand

Voorbereiden van de ondergrond

De meeste verfproblemen komen door een slechte voorbereiding of verkeerd aanbrengen. Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem een langdurige bescherming te kunnen bieden.

 • verwijder alle oppervlakbevuiling en losgeraakte verflagen, inclusief eventuele kalk en roest.
 • als de ondergrond glanst moet deze altijd mat geschuurd worden.
 • vet, vocht- en nicotine vlekken goed ontvetten.

Breng tot slot een laag Mia Colore Multiplo Primer aan en laat deze goed drogen. Hierna kun je overgaan tot het aanbrengen van de Multiplo verf.


Aanbrengen van de Multiplo verf

Breng na de primerlaag de Multiplo in minimaal 2 lagen aan. Hoe meer dunne lagen, hoe duurzamer de verf is. Bij toepassing op vloeren raden wij tenminste 2 à 3 lagen aan.

Roer de verf van te voren goed door en controleer de kleur. Om eventueel kleurverschil te voorkomen adviseren wij om blikken samen te voegen alvorens u ons product aanbrengt.

Schilder nooit in direct zonlicht en schilder altijd van een droog naar een nat (eerder geschilderd) oppervlak.

Schilderen van kale of oliegedragen ondergronden

Op kale en oliegedragen ondergronden is het aangeraden eerst de Mia Colore Muliplo Primer aan te brengen en daarna 2 à 3 lagen Mia Colore Multiplo. Op watergedragen ondergronden kan de Multiplo direct worden aangebracht, mits de ondergrond is schoongemaakt en ontvet.

Multiplo op houten interieur, trap of houtvloer

Schuur het hout en zorg dat het oppervlak schoon en stofvrij is. Plaats 1 laag Multiplo Primer. Het is aan te raden om tussen de lagen door licht op te schuren, stofvrij te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen alvorens de volgende laag aan te brengen. Het hout mag max. 16% vocht bevatten. Af te lakken met minimaal 2 lagen Multiplo.

Multiplo op beton-cement vloeren of muren

Het beton moet uitgehard en droog zijn. Beton mag max. 5% vocht bevatten. Ontvet de ondergrond alvorens er gestart wordt. Indien het beton niet poreus is raden wij aan deze op te ruwen waardoor deze open gaat staan. Test dit met een watervernevelaar, zodra het water onmiddellijk in het beton trekt is het beton voldoende poreus en geschikt om te schilderen. Begin met 1 laag Multiplo Primer verdund met 15% water. Laat goed drogen en lak waarna de vloer af met 2 à 3 lagen Multiplo.


Reiniging en ouderhoud

Was de handen en het gereedschap onmiddellijk na gebruik met zeep en water. Wij adviseren het gereedschap na gebruik met terpentine te reinigen om roestvorming te vermijden. Reinig geschilderde oppervlakken met een zacht schoonmaakmiddel, dit mogen beslist geen agressieve of blekende middelen zijn.

Vlekken zoals koffie, wijn, vet, zuren en olie zijn in theorie te behandelen wanneer deze direct verwijderd worden met een licht vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel.


Technische aspecten:

Kleurafwijkingen

Dit product is gebonden aan het kleurstaal, echter mede afhankelijk van ondergronden en applicatie.

Rendement met kwast en airless

Het rendement is per laag ca. 10 – 12 m2 per liter. De Multiplo kan aangebracht worden met een ronde of platte kwast, een roller of een airless spuit. Verdunning is niet nodig,

Verdunning is mogelijk bij airless (max 5%).

 • Druk airless: 100-130 bar
 • Spuitkop: 0,011” – 0,013”
 • Hoek: 25-40°C
 • Verdunning 0 – 5%

Verpakkingen zijn verkrijgbaar in 1 & 2,5 liter blikken, in alle Mia Colore kleuren.

Stofdroogtijd en overschilderen

De verf is stofdroog na ca. 1 uur. De eerste laag is overschilderbaar na ca. 6 uur. De volledige eigenschappen van de verf worden bereikt na 7 dagen droging. (uithardtijd 7 dagen).

Houdbaarheid

De houdbaarheid van de verf bedraagt 12 maanden op een droge vorstvrije plaats in oorspronkelijke goed afgesloten verpakking

Beperkingen

De Multiplo niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 10°C en boven de 30°C is. Relatieve vochtigheid max. 85% en minimum 3°C boven het dauwpunt. Raadpleeg steeds het veiligheidsinformatieblad. Buiten bereik van kinderen houden. Verfresten laten opdrogen en laten ophalen of deponeren bij een erkende verwerker. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verwerken en drogen. De EU grenswaarde voor dit product is (cat. A/i): 140g/L (2010). Dit product bevat maximaal 140g/L VOS (2010).

Niet elk type ondergrond en voorbehandelingen kunnen in deze technische beschrijving worden opgenomen. Het is daarom in afwijkende of specifieke situaties aan te raden contact met uw Mia Colore dealer op te nemen en hen eerst te raadplegen. Deze technische informatie werd samengesteld naar de jongste verftechniek.

Aansprakelijkheid voor de algemene geldigheid van deze aanwijzingen en of directe óf indirecte schade welke ten gevolge hiervan zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie, zullen afgewezen worden. Dit aangezien toepassing en verwerkingsmethoden buiten onze invloed liggen en grote verschillen in de aard van de ondergrond steeds een aanpassing in de werkwijze naar inzicht van de (professionele) verwerker vragen. Met betrekking tot de veiligheid verwijzen wij u naar de Mia Colore dealer, zij kunnen u de betreffende veiligheidsbladen overhandigen.