Multiplo

Multiplo is een watergedragen lakverf op basis van PU acrylaathars. De lak is voor binnengebruik en heeft een zijdematte uitstraling. Door de zeer sterke en slijtvaste eigenschappen van Multiplo, is deze op diverse ondergronden toepasbaar, zoals (keuken)kasten, houtwerk binnen zoals deuren en kozijnen, meubels, houten vloeren, plinten en trappen, voorbereidde betonnen vloeren en oude verflagen in goede conditie. Op kale en oliegedragen ondergronden is het aangeraden eerst de Mia Colore Muliplo Primer aan te brengen en daarna 2 à 3 lagen Mia Colore Multiplo. Op watergedragen ondergronden kan de Multiplo direct worden aangebracht, mits de ondergrond is schoongemaakt en ontvet. Schilder nooit in direct zonlicht en schilder altijd van een droog naar een nat, eerder geschilderd oppervlak.

Ondergrond dient coherent, schoon, stof- en vetvrij te zijn
Rendement per liter per laag ca. 10 – 12 m2
Aanbrengen met ronde of platte kwast, roller of airless spuit. Verdunning is niet nodig, eventueel wel bij airless (max 5%).
Stofdroog na ca. 1 uur
Overschilderbaar na ca. 6 uur
De volledige eigenschappen van de verf worden bereikt na 7 dagen droging. (uithardtijd 7 dagen).
Houdbaarheid 12 maanden op een droge vorstvrije plaats in oorspronkelijke goed afgesloten verpakking
Verpakkingen in 1 & 2,5 liter leverbaar in alle Mia Colore kleuren
Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur. Om eventueel kleurverschil te voorkomen adviseren wij om blikken samen te voegen alvorens u ons product aanbrengt.

Eigenschappen;

  • Zeer goede chemische weerstand
  • Zeer goede abrasie weerstand
  • Snelle droging
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Gemakkelijk verwerkbaar
  • Uitstekende glans -en kleurbehoud
  • Slijtvast

Beperkingen, niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 10°C en boven de 30°C is. Relatieve vochtigheid max. 85% en minimum 3°C boven het dauwpunt. Raadpleeg steeds veiligheidsinformatieblad. Buiten bereik van kinderen houden. Verfresten laten opdrogen en laten ophalen of deponeren bij een erkende verwerker. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verwerken en drogen.

EU grenswaarde voor dit product (cat. A/i): 140g/L (2010) dit product bevat maximaal 140g/L VOS (2010)

Voorbereiding:

De meeste verfproblemen komen door een slechte voorbereiding of verkeerd aanbrengen. Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem een langdurige bescherming te kunnen bieden.
- verwijder alle oppervlakbevuiling en losgeraakte verflagen, inclusief eventuele kalk en roest.
- als de ondergrond glanst moet deze altijd mat geschuurd worden.
- vet, vocht- en nicotine vlekken goed ontvetten.

Breng eerst een laag Mia Colore Multiplo Primer aan, laat goed drogen. Breng hierna de Multiplo in minimaal 2 lagen aan. Hoe meer dunne lagen, hoe duurzamer de verf is. Bij toepassing op vloeren raden wij tenminste 2 à 3 lagen aan.

Multiplo op houten ondergronden;
Schuur het hout en zorg dat het oppervlak schoon en stofvrij is. Plaats 1 laag Multiplo Primer. Het is aan te raden om tussen de lagen door licht op te schuren, stofvrij te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen alvorens de volgende laag aan te brengen. Het hout mag max. 16% vocht bevatten. Af te lakken met minimaal 2 lagen Multiplo.

Multiplo op beton-cement ondergronden;
Het beton moet uitgehard en droog zijn. Beton mag max. 5% vocht bevatten. Ontvet de ondergrond alvorens er gestart wordt. Indien het beton niet poreus is raden wij aan deze op te ruwen waardoor deze open gaat staan. Test dit met een watervernevelaar, zodra het water onmiddellijk in het beton trekt is het beton voldoende poreus en geschikt om te schilderen. Begin met 1 laag Multiplo Primer verdund met 15% water. Laat goed drogen en lak waarna de vloer af met 2 à 3 lagen Multiplo.

Multiplo op oliegedragen lak ondergronden;
Ontvet en schuur de lak goed op en maak stofvrij. Goed laten drogen. Hierna 1 laag Multiplo Primer toepassen en aflakken met 2 à 3 lagen Multiplo.

Reiniging;
Was de handen en het gereedschap onmiddellijk na gebruik met zeep en water. Wij adviseren het gereedschap na gebruik met terpentine te reinigen om roestvorming te vermijden. Reinig geschilderde oppervlakken met een zacht schoonmaakmiddel, dit mogen beslist geen agressieve of blekende middelen zijn. Vlekken zoals koffie, wijn, vet, zuren en olie zijn in theorie te behandelen wanneer deze direct verwijderd worden met een licht vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel.

Kleurafwijkingen:
Dit product is gebonden aan het kleurstaal, echter mede afhankelijk van ondergronden en applicatie.

Technische aspecten:
Niet elk type ondergrond en voorbehandelingen kunnen in deze technische beschrijving worden opgenomen. Het is daarom in afwijkende of specifieke situaties aan te raden contact met uw Mia Colore dealer op te nemen en hen eerst te raadplegen. Deze technische informatie werd samengesteld naar de jongste verftechniek. Aansprakelijkheid voor de algemene geldigheid van deze aanwijzingen en of directe óf indirecte schade welke ten gevolge hiervan zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie, zullen afgewezen worden. Dit aangezien toepassing en verwerkingsmethoden buiten onze invloed liggen en grote verschillen in de aard van de ondergrond steeds een aanpassing in de werkwijze naar inzicht van de (professionele) verwerker vragen. Met betrekking tot de veiligheid verwijzen wij u naar de Mia Colore dealer, zij kunnen u de betreffende veiligheidsbladen overhandigen.

Druk airless: 100-130 bar      Spuitkop: 0,011” – 0,013”      Hoek: 25-40°C        Verdunning 0 – 5%