Krijtverf

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar matte en fluweelachtige uiterlijk een unieke uitstraling aan uw woning. De toevoeging van natuurlijke pigmenten zorgt voor een diepe, intense kleur, verkrijgbaar in wel 67 Mia Colore kleuren. De verf is geschikt voor zowel muren als meubels.

 • Ultra mat
 • Mineraal
 • Fluweel / poederig in uitstraling
 • Zeer goed dekkend
 • Gemaakt met 100% natuurlijke pigmenten
 • Hoogwaardige grondstoffen
 • Milieuvriendelijk

Met een rijk kleurenspectrum is Mia Colore krijtverf in heel Nederland bij de Mia Colore Dealer verkrijgbaar. Onze verpakkingen zijn in 0,5L, 1L, 2,5L en 10L beschikbaar.

Vindt uw dichtstbijzijnde dealer

Op deze pagina vindt u informatie over:


Eigenschappen Mia Colore krijtverf

Onze krijtverf, geproduceerd volgens eeuwenoude traditie, is reuk arm, gemakkelijk te verwerken, afwasbaar en bovendien goed dekkend. De vochtregulerende en ademende eigenschappen van onze krijtverf zorgen voor een goed klimaat in uw huis en maakt deze dus ideaal voor het gebruik op muren en meubels in iedere kamer. Bovendien is er voor elk interieur en iedere stijl een zeer ruim aanbod (tot wel 32.000) aan kleuren.

 Kies uw favoriete kleur hier


Onderhoud van de krijtverf

Krijtverf is een zeer praktisch soort muurverf. Krijtverven geven niet af, zijn goed schoon te maken en eenvoudig in onderhoud. Krijtverf van Mia Colore is afneembaar (met vochtige doek). Let op, krijtverf is deels bij te werken, maar er bestaat een kans op kleurverschil.

Bescherming van uw muur

Wilt u uw krijtverf muren of wanden beschermen tegen grotere hoeveelheden water, vetten, zuren en andere vervuiling?  Dan adviseren wij de matte vernis - Vernici van Mia Colore als bescherming toe te passen. Deze matte vernis is speciaal ontwikkeld voor onze kalk- en krijtverven om goede bescherming te bieden zonder dat deze afbreuk doet aan de matte uitstraling.


Krijtverf aanbrengen


Het aanbrengen van krijtverf is voor zowel muren als meubels heel eenvoudig  en is bovendien toepasbaar op enorm veel soorten ondergronden. Bij het aanbrengen op poreus materiaal met sterkere zuiging, is een onderlaag van de Mia Colore muur primer (op kleur verkrijgbaar) beslist aan te raden, dit om verschillen in uitstraling te voorkomen en betere dekking te realiseren.

Krijtverf is toe te passen op:

 • Pleisterwerk muren
 • Behang
 • Bakstenen muur
 • Houten panelen
 • Meubels
 • Latex ondergronden

Verftechnieken

Mia Colore krijtverf is aan te brengen door middel van verschillende verftechnieken en bovendien geschikt voor zowel binnen als buiten. Wanneer er geen ongewenste oneffenheden zijn is het vrijwel nooit nodig om de ondergrond op te schuren. Zorg voor een stof- en vetvrije ondergrond en u bent klaar om te beginnen.

Authentiek

Breng voor een authentiek effect onverdunde verf aan met een kalkkwast of ander soort platte kwast. Op deze manier blijven de kwastrepen zichtbaar, hierdoor ontstaat een wat authentiekere wandafwerking, waarmee krijtverf dus ook zeer geschikt is voor historische panden.

Egaal

Voor egaal effect, adviseren wij de krijtverf met roller of spuit aan te brengen, indien gewenst de krijtverf iets aan te lengen met water voor een fraaier resultaat. Door de zeer poederige, intense uitstraling ontstaat een warme leefomgeving.


Krijtverf op meubels:

Krijtverf wordt veelal gebruikt op meubels dankzij de authentieke uitstraling. Mia Colore krijtverf is zeer mat, heeft een poederig uitstraling en is eenvoudig te verwerken. De Mia Colore krijtverf laat zich gemakkelijk behandelen, waardoor u eenvoudig verouderde effecten aan kunt brengen en prachtig kunt patineren.

Omdat krijtverf zeer mat is staat deze meer open dan een lakverf. Hierdoor kunnen slijtplekken sneller zichtbaar worden. Dit voorkomt u zeer eenvoudig door de krijtverf op uw meubel(s) te voorzien van onze matte vernis - Vernici, die zeer goed beschermt en waarmee u de fraaie uitstraling behoudt.

Voor meer informatie over Mia Colore Krijtverf op meubels klik hier.


De krijtverf kleuren van Mia Colore

De krijtverf van Mia Colore is standaard leverbaar in 67 schitterende volle en diepe kleuren. Daarnaast zijn Mia Colore krijtverven, lakken èn vloerverven ook in krap 32.000 andere kleuren te maken.
Alle Mia Colore winkels zijn in het bezit van hand geschilderde stalen krijtverf op A5 formaat en handgeschilderde kleurenkaarten.

Laat u bij uw dichtstbijzijnde Mia Colore dealer  inspireren door ons fraaie kleurenpallet en laat de unieke kleur en sfeer van Italië in uw woning toe!

Kies uw favoriete kleur

Moeilijk kiezen?

Mia Colore helpt u op weg met onze top 5 van de populairste krijtverf kleuren.

 1. Etna Ashes
 2. Pure White
 3. Greystone
 4. Morning Mist
 5. Vatican Ground

Meer informatie

Verschil krijt- en kalkverf

Krijtverf wordt veel verward met kalkverf. Dit zijn 2 totaal verschillende verfsoorten. Kalkverf is ruwer, is genuanceerd en daarmee niet egaal in uitstraling. Krijtverf daarentegen is egaal van kleur, fluweel in uitstraling. Beiden kenmerken zich door de unieke intense kleuren door onze natuurlijke pigmenten.

Stof droog:

Mia Colore krijtverf is stof droog na 1 uur en overschilderbaar na ca. 4 uur.

Houdbaarheid:

Krijtverf is 12 maanden houdbaar in onaangebroken verpakking op een droge vorstvrije plaats.

Rendement:

 • 1e laag ca. 10 - 12 m2 per liter;
 • 2e laag ca. 12 - 15 m2 per liter.

Dit is een indicatie, het rendement kan afwijken afhankelijk van ondergrond, zuiging en werkwijze.

Beperkingen:

Deze krijtverf niet aanbrengen wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 5°C is. Relatieve vochtigheid Max. 80%. Veiligheidsbladen zijn verkrijgbaar bij de dealer.

Buiten bereik van kinderen houden

De verfresten gelieve laten opdrogen en laten ophalen of deponeren bij een erkende verwerker.

VOS klasse a. grenswaarde 2010: 30gr/L dit product bevat maximaal 30gr/L VOS

Raadpleeg voor aanvang altijd onze technische fiches

Contactformulier

Heeft u vragen of wilt u informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Aanhef
Hoe heeft u ons gevonden
Voornaam
Tussenvoegsels
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats
Land
Telefoon
E-mailadres
Stel hier uw vraag

We wijzen je op onze Privacy- en cookiebeleid.