Kalkverf

Met de 100% minerale, ecologische kalkverf van Mia Colore creëert u een warme en unieke sfeer. Tot op de dag van vandaag blijft deze unieke verf jong en oud al eeuwen boeien. Deze prachtige, milieuvriendelijke kalkverf, die door Mia Colore op traditionele wijze wordt bereid, is te herkennen aan de unieke kleurschakeringen, genuanceerde en poederige uitstraling. De authentieke sfeer die de verf brengt aan uw muren wordt daarbij met de tijd mooier en mooier.

 • Verkrijgbaar in 67 kleuren
 • Genuanceerde, poederige uitstraling
 • Ecologisch
 • Milieuvriendelijk
 • Vochtregulerend
 • Uitstekende dekking
 • Rustiek uiterlijk

De kalkverven van Mia Colore zijn verkrijgbaar in 1,0 en 2,5 liter. Kies uit één van de 67 stijlvolle Italiaanse kleuren bij de Mia Colore Dealer.

Bezoek uw dichtstbijzijnde dealer

 

Op deze pagina vindt u informatie over:


Eigenschappen Mia Colore kalkverf

Kalkverf - Calce Vernice, is één van de oudste en meest traditionele verfsoorten welke  ver voor Christus zijn oorsprong vond. Mia Colore kalkverf is ‘ademend’, ecologisch en daarmee een milieuvriendelijk soort verf. Mia Colore kalkverf is 100% mineraal met natuurlijke pigmenten.
Ideaal geschikt  om uw interieur een uniek warme uitstraling te geven.

 • Uitstekende dekking
 • Zeer waterdamp doorlatend
 • Onbrandbaar
 • Bacterie- en schimmelwerend
 • Lage VOS (Vluchtige Organische Stoffen)

 

Onderhoud van de Kalkverf

Door haar vele bijzondere eigenschappen en eenvoud in onderhoud is deze verf ideaal voor iedere ruimte. Zelfs in natte ruimtes, als een badkamer, is kalkverf zeer geschikt. Let er echter wel op dat het niet gebruikt kan worden bij een bad of in de douche, dit kan vlekken veroorzaken. Kalkverf van Mia Colore geeft niet af, is daarentegen niet afwasbaar, maar is wel te beschermen met de matte vernis – Vernici.
Deze vernis is goed af te nemen en doet geen afbreuk aan het unieke uiterlijk van de Mia Colore kalkverf.

Kies uw favoriete kleur


Kalkverf aanbrengen

Kalkverf kan met een gewone blokkwast, spons of doek worden aangebracht. Kalkverf kan worden toegepast op vele ondergronden als latex, bepaalde behangsoorten, stucwerk/pleister muren en hout. Voor het neutraliseren van een bestaande ondergrond adviseren wij deze altijd voor te behandelen met onze speciale muurprimer – Muro di Primer, welke een minerale ondergrond voor de kalkverf biedt. Belangrijk is om de kalkverf ineens aan te brengen, nat in nat. Werk in verticale banen voor het juiste resultaat, dus niet als eerste de randen doen en of in blokken werken. Werk een wand in zijn geheel van hoek tot hoek af zonder onderbreking. Kalkverf kunt u niet bijwerken zonder een afwijking in kleur. De ondergrond dient coherent, stof -  en vetvrij te zijn. Vraag voor aanvang uw Mia Colore dealer om de leidraad kalkverf aanbrengen.

Technieken

Het verkrijgen van verschillende kalkverf effecten als gewolkt, wildverband (kriskras) of streperig is gewoon een kwestie van doen. De effecten kunnen worden versterkt of worden afgezwakt door verdunning met water, het kiezen tussen een kalkkwast, een spons of een doek. Betoneffecten, kunnen met Mia Colore kalkverf uitstekend worden gerealiseerd, uw dealer informeert u hier graag over, maar kalkverf is ook zeer goed te spatelen, voor een extra authentieke uitstraling. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Gewolkt of streperig effect

Een gewolkt effect ontstaat door het aanbrengen van de kalkverf in draaiende bewegingen met een kalkkwast, spons of doek. Creëer een streperig effect door het onregelmatig aanbrengen van de kalkverf met een kalkkwast in verticale richting van plafond tot plint, of kies voor een zgn. wildverband door kriskras te werken. Dit zijn de meest gebruikte toepassingen, maar onze dealers geven geregeld workshops om u de technieken nog beter bij te brengen waardoor u zelf kunt bepalen welke techniek uw voorkeur heeft.

Toevoegen van water

Het toevoegen van water kan de verf eenvoudig verwerkbaar maken maar heeft bovendien invloed op de kleur en uitstraling. De kalkverf kan tot 1:1 verdund worden. Afhankelijk van de dikte van de verf adviseren wij: De 1e laag ca. 15 tot 30% en de 2e laag ca. 15% te verdunnen. Voorkom eventueel kleurverschil door de verhoudingen van verdunning bij meerdere blikken gelijk houden. Raadpleeg voor u start altijd de technische fiche op www.miacolore.nl


De kalkverf kleuren van Mia Colore

Onze unieke Mia Colore kalkverf is verkrijgbaar in maar liefst 67 schitterende Italiaanse tinten. Bezoek een Mia Colore dealer bij u in de buurt voor een handgeschilderde staal om uw ideale kleur te kiezen.

Moeilijk kiezen?

Mia Colore helpt u op weg met onze top 5 van de populairste krijtverf kleuren.

 1. Etna Ashes
 2. Greystone
 3. Deep Night
 4. Active Volcano
 5. Vatican Ground

Meer informatie

Stof droog:

Mia Colore kalkverf is na 2 tot 3 uur stofdroog. Wanneer u een nieuwe laag aanbrengt is het aan te raden een droogtijd van 8 uur te hanteren. Indien u gaat nabehandelen met een vernis dient u minimaal 7 dagen te wachten tot deze is uitgehard.

Houdbaarheid

Minimaal 6 - 12 maanden houdbaar in onaangebroken verpakking, op een droge vorstvrije plaats.

Beperkingen:

Niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 5°C is. Relatieve vochtigheid Max. 80%. Veiligheidsbladen zijn verkrijgbaar bij de dealer.

Buiten bereik van kinderen houden

Raadpleeg voor aanvang altijd onze technische fiches.

Verfresten laten opdrogen en laten ophalen of deponeren.


Contactformulier

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over kalkverf? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Aanhef
Hoe heeft u ons gevonden
Voornaam
Tussenvoegsels
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats
Land
Telefoon
E-mailadres
Stel hier uw vraag

We wijzen je op onze Privacy- en cookiebeleid.