Zomer? Mia Colore!

7 Augustus, 2015 12:47
Gemaakt door: kimpexliving

Beken kleur in je interieur, Ellen Pitlo

Ondanks dat wij in een hectische wereld leven en er steeds meer mensen in de stad wonen zijn wij nog altijd ingesteld op het leven in de natuur. De mens heeft immers verreweg de meeste tijd van haar bestaansgeschiedenis in de natuur doorgebracht. Dit verklaart waarom zintuiglijke waarnemingen als kabbelend water, het ruisen van de zee en natuurlijke kleuren, zoals grijs, blauw en bijvoorbeeld beige, rust geven.

De beste leermeester om een kleurpalet samen te stellen is dan ook de natuur. Ieder seizoen laat zij ons zien hoe kleuren op harmonieuze wijze kunnen worden gecombineerd. Juist omdat de mens sinds jaar en dag in deze uitgebalanceerde omgeving leeft worden we er meer door aangesproken dan door andere kleurcombinaties en effecten.

Het is geen toeval dat Mia Colore zich mede heeft laten inspireren door de mooiste tinnen uit het Italiaanse landschap die uitsluitend worden gemaakt met de beste natuurlijke pigmenten. Deze prachtige kleuren hebben niet alleen esthetisch, maar ook psychologisch effect. Met name dit laatst aspect speelt een grote rol bij de inrichting van jouw huis. De koele, kalmerende kleuren zorgen voor rust en de warme, stimulerende varianten zorgen voor gezelligheid en sfeer.

Het is zomer. Bij dit jaargetijde horen weelderige, uitbundige en overdadige kleuren. Toch gaat het hier niet over felle tinten, maar juist over tere en vergrijsde nuances. Denk hierbij aan de koele blauwen van het water (zoals Grand Canal en Lago Maggiore). Niet alleen het grijs van steen (Ancient Stone) of het grijs van de nevel, (Etna Ashes) dat alleen te zien is op een warme zomerochtend, ook het zachte roze van de bloemen (Pink Blossom) is onlosmakelijk verbonden met het zomerseizoen.

 

Ben jij nu op zoek naar natuurlijke kleuren voor jouw interieur ? Laat je dan inspireren, speel met kleuren, experimenteer, combineer en ga vooral op je gevoel af, dus kies voor Mia Colore!

< De 3 overeenkomsten tussen Mia Colore en Italiaanse topdesigners Binnenkijken voor Mia Colore in een landelijke villa in Gelderland >
Er zijn nog geen opmerkingen