Tricolore

4 Mei, 2015 08:36
Gemaakt door: kimpexliving

Beken kleur in je interieur, Ellen Pitlo

Nederland is op dit moment in het rijke bezit van maar liefst 1200 Italiaanse restaurants.  Een groot aantal van hen luistert naar de naam ’tricolore’  en dat is niet zonder reden.  De driekleur, rood, wit en groen is de trots van het Italiaanse volk. Toch gebiedt eerlijkheid mij een kleine kanttekening te plaatsen. De vlag van Italië is namelijk een exacte kopie van die uit Frankrijk, alleen de kleur blauw werd ooit vervangen door groen……

Ondanks dat doen er over de betekenis vele onmiskenbare Italiaanse verhalen de ronde. Zo wordt er beweerd dat de kleuren van de vlag symbool staan voor het bloed dat is vergoten tijdens de gevechten voor onafhankelijkheid, de sneeuw op de toppen van de Alpen en het groen van het schilderachtige landschap van Italië. De Milanezen denken daar overigens geheel anders over. Het rood en wit komen voor in het wapenschild van Milaan dat een rood kruis op een witte achtergrond toont. Groen was de kleur van de burgerwacht,  maar eigenlijk weet niemand precies in hoeverre de huidige vlag hiervan is afgeleid. De culinaire uitleg verwijst naar de Italiaanse keuken, waar groen voor basilicum, wit voor mozzarella en rood voor tomaat worden aangezien. En tot slot is er nog een theologische verklaring waar groen voor hoop staat, wit voor overtuiging en rood voor liefdadigheid.

Niet alleen voor een vlag, maar ook voor je interieur is een palet van drie kleuren een prima uitgangspunt. Ondanks dat rood en groen als tegenpolen door het leven gaan, zou het jammer zijn deze combinatie als een belemmering te zien. Juist tegenpolen trekken elkaar aan en halen het beste in elkaar naar boven. Dus laat je onbekommerd leiden door je gevoel en plezier om kleur te combineren. Alp White, Cardinal Red en Verde is de driekleur van Mia Colore.
Mocht dit niet helemaal jouw smaak zijn, treed dan in de voetsporen van de Italianen. Ga hiervoor naar https://www.miacolore.nl/kleuren/kleurenkaart , en laat je inspireren, want Mia Colore heeft maar liefst 67 verfijnde kleuren om gewoon jouw eigen driekleur te creëren.  

< Wonderwall Hoe komen Mia Colore dealers uit de verf? >
Er zijn nog geen opmerkingen