Toscane de inspiratiebron voor kleur!

2 Juli, 2015 17:05
Gemaakt door: kimpexliving

Beken kleur in je interieur, Ellen Pitlo

De keuze voor een bepaalde kleur is altijd persoonlijk en dus subjectief. Daarom daag ik je uit om deze beslissing gewoon gevoelsmatig te maken. Iedere kleurnuance brengt niet alleen een bepaalde energie maar ook een unieke sfeer met zich mee. Hoewel kleur niet het enige ingrediënt is dat een interieur tot leven brengt, is het zonder twijfel het beste vertrekpunt. Toch zijn veel mensen voorzichtig als het om kleur gaat en dat is jammer. 

Stel je eens voor, je staat op het punt je interieur te veranderen. Hoe kom je dan aan inspiratie?

Kijk, om te beginnen, gewoon eens naar de wereld om je heen. De natuur is de beste plek om ideeën op te doen. Denk maar eens aan warme aarde kleuren zoals zand, klei en terracotta. Combineer vervolgens met heldere tinten, zoals wit of de kleur blauw van het water.

Ook zijn er oneindig veel mogelijkheden te vinden in de jaargetijden. Overweeg de vrolijke en zachte geeltinten van de lente of kies de minder felle maar toch uitbundige blauwnuances die bij de zomer horen. Wellicht gaat je voorkeur toch uit naar de warme roodbruine kleuren van de oogst die zo kenmerkend zijn voor de herfst? Of voel jij je toch meer aangetrokken tot de heldere zwart-wit contrasten van de winter?

Blijf je het lastig vinden, dan is de beste optie een tripje naar Toscane. Wist je dat  je je daar kunt onderdompelen in één grote kleurexplosie?
Neem de intense tinten groen van het heuvelachtige landschap en de donkergroene cipressen in je op. Bedenk hoe je de frisse rode kleur van de klaprozen in je huis tot zijn recht kunt laten komen.  Laat je betoveren door het goudgele graan, de terracotta huizen en de prachtige fresco’s. Kom op ideeën door het vulkanische landschap, dat ieder seizoen weer anders van kleur is. Of verdrink in de prachtige blauwe luchten die ’s avonds roze en in de herfst bijna dieppaars kleuren. Het typerende kleurpalet van Toscane is eindeloos.


Om je op weg te helpen heeft  Mia Colore  al deze prachtige Toscaanse kleuren al voor je  geselecteerd. Dit maakt de keuze voor jouw persoonlijke  kleurpalet wel heel erg eenvoudig. Omdat jij na het lezen van deze blog vast zindert van inspiratie raad ik je aan niet te wachten tot het vliegtuig naar Italië eindelijk vertrekt. Surf  gewoon naar https://www.miacolore.nl en neem alvast een voorproefje op een leven vol kleur.

 

< Binnenkijken voor Mia Colore in een landelijke villa in Gelderland Bacio Di Caffè! >
Er zijn nog geen opmerkingen