Rood staat voor passie!

28 September, 2015 11:06
Gemaakt door: kimpexliving

Beken kleur in je interieur, Ellen Pitlo

Italië is een land waar passie een grote rol speelt. Denk maar eens aan de kunst, keuken en het landschap. Omdat de kleur rood  fascinerend, impulsief en dynamisch is en niet alleen voor snelheid, maar ook voor durf, moed en succes staat, zijn Italianen gek op rood.

De kleur rood komt in allerlei varianten voor, zoals scharlaken, paprika, cranberry, robijn en kers. Maar geen enkele variant schittert zo als het onvervalste Ferrari-rood. Omdat rood een bepaalde hersenactiviteit veroorzaakt waardoor je ademhaling sneller wordt en je hartslag verhoogt, heeft deze reactie een associatie met energie, uitdaging en het trekken van aandacht. Daarom zie je deze kleur dan ook veelvuldig terug in logo’s van belangrijke Italiaanse merken. Het Romeinse leger droeg rode uniformeren, omdat rood behalve met energie, ook met macht en kracht wordt geassocieerd.

Ook de zestiende-eeuwse Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio, had een bijzondere voorliefde voor rood. Daarom werd het  immens populaire Italiaanse voorgerecht, als eerbetoon, naar hem vernoemd.

 
Rood is de kleur die het meeste effect heeft op mensen. Er wordt beweerd dat dit komt doordat men vroeger voor een groot deel van vruchten leefde. Rood trekt de aandacht en is de kleur waarmee we gevaar associëren. Rode verkeerslichten en stoptekens zijn dan ook niet voor niets herkenbare symbolen in onze cultuur. Rood is de kleur van bloed, het leven, warmte en van het hart, zo is het de kleur van de liefde geworden.  

 
Vanzelfsprekend heeft Mia Colore ook twee prachtige kleuren rood in het palet. Sunset en Cardinal Red. Deze gaan goed samen met andere warme tinten zoals geel (Sunglow) en oranje (Copper).  Zacht paars (Grape Juice)  geeft rood meer diepte. Combineer rood vooral met neutrale tinten zoals Pure White, Alp White, Colosseum Beige en Warm Beige. Ook grijsnuances combineren perfect met rood. Rood laat je hart sneller kloppen en staat voor passie dus pas het toe in de keuken, eetkamer of de speelkamer. Zo creëer je niet alleen een uniek interieur, maar ook sfeer, warmte en gezelligheid.

< Room to bloom... Nazomer met Mia Colore >
Er zijn nog geen opmerkingen