Out of the box met de nieuwe kleuren van Mia Colore!

16 Mei, 2015 12:59
Gemaakt door: kimpexliving

LEEM Concepts

Toen ik voor het tweede deel van mijn blogreeks voor Mia Colore op bezoek was bij een tweetal dealers, en de kleurenkaarten aldaar bekeek, kwam ik op het idee om voor het derde deel jullie daarvan een out of the box sfeerimpressie te geven.

De totstandkoming van de laatste kleurenkaart vindt, net als het merk, zijn oorsprong tijdens een vakantie in Italië. Het Italiaanse landschap blijft fascinerend; zeker wanneer je de kleuren van dit landschap gedurende de momenten van de dag tot je neemt.

Ik vind het dan ook best gek, dat deze kleuren bijna alleen maar worden toegepast in het landelijke wonen en in donkere Belgische boerderijen die in het donkergrijze worden ondergedompeld. Daarom koos ik ervoor om het spectrum te vergroten en jullie meer mogelijkheden te laten zien. Niet alleen in kleur, maar ook in stijl.

Klassiek maar ook Industrieel
Wat te denken van deze ogenschijnlijk klassieke slaapkamer? Door het bed en de prachtige tekening op de wand, oogt het chique. De basis van deze kamer is echter vrij industrieel door de oude houten plankenvloer, de hoge schuiframen en de grove houten plafondbalken.

En hoe mooi passen daarbij deze zachte kleuren, zoals het lichtblauwe Fountain Spray, het asbeige Etna Ashes, het olijfgroene Verde en het diepe paarse Purple Peel!

Modern en strak
Onderstaande 
badkamer misstaat niet op de blog van LEEM; strakke lijnen, basiskleuren en een kwalitatief hoge afwerking met niet te veel tierlantijn. Een dergelijk stijl zou je niet direct matchen met Mia Colore. Toch zie je dat het kleurgebruik wel degelijk matcht; het houten wastafelblad komt mooi overeen met Sun Glow. De betonvloer heeft door de lichtinval een klein vleugje lichtblauw dus vandaar dat Fountain Spray in een soortgelijke setting prima toe te passen zou zijn.

Voor de opvallende donkere muren pikte ik Walled Enclave uit de kleurenkaart en het sanitair komt mijns inziens mooi overeen met de Design White.

Nu vroeg ik mezelf ook wel af hoe je krijtverf kunt beschermen tegen water en condens in een natte ruimte. Met de speciaal ontwikkelde matte Vernice van Mia Colore kun je de krijtverf heel goed beschermen tegen condens. Het is echter niet aan te raden bij grotere hoeveelheden water. Met andere woorden: niet de douche- of de spatwand, maar gerust een andere wand, zoals hieronder aan de linkerzijde met de badjassen.

 


Het luxe Metropolitan
Onderstaande woonkamer zou zomaar een luxe penthouse in New York kunnen zijn. Hier past de Sun Glow ook naadloos op de houten elementen in deze ruimte. Kleur Copper kon ik hier niet overslaan, omdat dat nèt dat beetje glans en luxueus gevoel geeft. De Double Cream vind je terug in het plafondhoge hoekpaneel in de kamer, waar deze lichte tint gecombineerd wordt met een wat diepere blauw. Een prachtig contrast tegenover het vele hout. Tenslotte koos ik Etna Ashes omdat die goed overeenkomt met de kleur van het vloerkleed in de zithoek. 

 


Stoer en eigentijds
Deze keuken staat weer voor een heel andere stijl; stoer en eigentijds. Wat ik leuk vind aan deze ruimte is het niet alledaagse kleur- en materiaalgebruik: De diepblauwe stoelen, de zwartgrijze keukenmuur ten opzichte van een witte houten plafond, maar ook de blauw-rode keukenvloer in combinatie met de roestvrijstalen look van de composiet aanrechtbladen.

De kleur van de muur kon ik wederom met Walled Enclave matchen. Active Volcano komt aardig overeen met de kleur van de composiet aanrechtbladen. En in de tegelvloer zie ik een spannende mix met Grand Canal en Copper.

Al met al hoop ik dat ik je heb geïnspireerd, op ideeën heb gebracht en gestimuleerd om ook eens met de verven van Mia Colore aan de slag te gaan. Laat je daarbij vooral niet beperken tot welke stijl dan ook! Succes!

Bron: LEEM Concepts

Foto's: Pinterest 

#miacolore #verf #krijtverf #vernis #kleurenkaart #nuovocolori #italy #outofthebox #inspiratie #interieur #styling #wonen

 

< Venetië, een absolute must! Wonderwall >
Er zijn nog geen opmerkingen