Hoe komen Mia Colore dealers uit de verf?

20 April, 2015 08:52
Gemaakt door: kimpexliving

LEEM Concepts

Op bezoek bij MT Sfeeridee en Bader voor Mia Colore; hoe komen zij uit de verf?
Zoals beloofd, neem ik jullie mee - in het tweede deel van mijn blogreeks over Mia Colore en Côté Table - naar een tweetal Mia Colore dealers: MT Sfeeridee in Huissen en Bader in Noordwijkerhout. Twee heel verschillende dealers; de ene richt zich met name op interieur en landelijk wonen, en de ander zou ik typeren als een traditionele verfspeciaalzaak maar dan anno nu.
Afgelopen zaterdagochtend sprong ik al vroeg uit de veren om af te reizen naar het Gelderse landschap. En nèt voor 10.00u kon ik meteen aanschuiven voor de thee bij Marie-Thérèse Gertsen, eigenaresse van MT Sfeeridee, voor een warm welkom.

Jullie zijn ‘ster-dealer’ van Mia Colore. Wat houdt dat precies in?
Een ster-dealer heeft zelf een mengmachine en kan daardoor alle verfkleuren direct leveren. Daarnaast is er veel liefde voor en kennis van het product. Je moet het verven met deze producten je echt eigen wìllen maken.We krijgen van KimpeX Living, distributeur van Mia Colore, regelmatig een demonstratie van een nieuwe techniek of product. Dat is superleuk, omdat we naar aanleiding daarvan weer een wand in de winkel onderhanden nemen en een nieuwe workshop voor onze enthousiaste klanten kunnen organiseren."

Hoe ben je eigenlijk in contact gekomen met KimpeX Living?
Lang geleden hebben we elkaar via een van mijn woonaccessoire-merken leren kennen. Ik was toen net begonnen met mijn eigen winkel en kocht onder andere daar in. Toen KimpeX Living later distributeur van Mia Colore werd, was de match snel gemaakt!”

Wat maakt Mia Colore voor jou zo bijzonder?
“Het springt er uit als het gaat om kwaliteit, geeft de beste dekking, heeft altijd de mooiste kleuren, heeft binnen- en buitenverf en voert een grote lijn: kalkverf, krijtverf, lakken, vloerverf en vernis. Bovendien is het geurloos en 100% ecologisch. Dat adviseert natuurlijk heel prettig aan een klant. Overigens anticipeert Mia Colore ook altijd heel goed op de klantvraag. We zien dat nu met al die nieuwe verftechnieken, zoals bijvoorbeeld de betonlook. En dat maakt, dat schilders steeds vaker naar mijn winkel komen om verf te kopen in plaats van bij de groothandel. Zij kiezen dus ook liever voor kwaliteit en innovatie.”

Je hebt de kalkverf ook in jouw huis toegepast. Daar gaan we zo een kijkje nemen, heb ik begrepen!
“Ja, jullie zijn van harte welkom in mijn huis. We hebben onlangs verbouwd en ik wilde heel graag zelf de muren bewerken met het merk dat ik zelf in mijn winkel verkoop. Ik heb bewust gekozen voor één kleur maar wel met verschillende effecten. Zo creëer je rust met een vleugje spanning. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Leuk dat LEEM Concepts daar een heuse ‘Binnenkijker’ van gaat maken!”
En je hebt nog een leuke deel-en-win-actie voor de lezers, toch?
“Jazeker! Graag verloten we drie goedgevulde Goodiebags aan voor de drie meest enthousiaste lezers die deze blog (via de Facebook blogpost van LEEM Concepts van vandaag) delen èn die ons op eigen en originele wijze kunnen vertellen (in een mailtje naar info@leemconcepts.nl) waarom hij of zij graag willen gaan werken met de verf van Mia Colore. In de Goodiebag zit onder andere een literblik kalkverf (kleur naar keuze) en een cadeaubon van onze woonwinkel ter waarde van €20,-.”

Na dit gezellige bezoek zakte ik af naar Bader in Noordwijkerhout, een klein dorpje in de Bollenstreek, waar ik overigens zelf de eerste zeven jaren van mijn leven heb doorgebracht. Zo grappig om daar op deze manier weer eens een kijkje te nemen!
Ik sprak daar met eigenaar Dirk Bader en stylist Lisa van Nes.

Bader is net verhuisd naar dit industriële pand aan de rand van het dorp. Wat is daar de reden van geweest?
“Naast onze traditionele klanten kregen we steeds meer klanten met de vraag naar specifiekere producten en diensten. Met dit pand bedienen we beide doelgroepen en zijn we zelfs innoverend in onze branche. 
Je hebt Mia Colore ook zelf in de winkel toegepast. Wat is jullie ervaring met deze producten?
Ja, we hebben een mooie wand met krijtverf die erg opvalt. Omdat we hier werken met traditionele vakmensen, was het best even wennen om met deze innoverende producten aan de slag te gaan. Maar het bevalt ons èn onze klanten erg goed! We kunnen nu ook veel meer met deze verf doen, zoals bijvoorbeeld workshops verftechnieken geven op de vide van onze showroom! Tevens hebben hier voldoende vloeroppervlakte voor ons totaalconcept. In de naastgelegen loods beschikken we namelijk nog over een houtzagerij, een verfspuiterij en een glasafdeling. Daarnaast hebben we mooie displays staan met raam- en vloerdecoratie en komt er nog een interieurhoek.”

In welke mate voldoen jullie aan het dealerschap?
“Wij hebben de ‘ready mixed’ verven op voorraad. Verder blijven we up to date op het gebied van nieuwe verftechnieken. Ook houden we ontwikkelingen binnen de interieurbranche en social media in de gaten, zoals bijvoorbeeld moodboards op Pinterest waar klanten ons vragen over stellen.Dit, in combinatie met onze hoogwaardige technische- en creatieve kennis en ervaring, maakt ons een belangrijke speler in deze regio.”
Jullie nieuwe pand wordt officieel en feestelijk geopend door de burgemeester! Naar aanleiding daarvan bieden jullie onze lezers ook iets aan?
“Dat klopt! Op 27 mei bieden wij een workshop Meubels Pimpen met Mia Colore krijtverf aan. Je neemt het meubel zelf mee en leert vervolgens bij ons welke verftechnieken en effecten je er allemaal op los kunt laten, hoe je met twee kleuren door elkaar kunt werken, etc. De deelname is gratis; je betaalt alleen het gebruikte materiaal. Aanmeldingen kunnen gemaild worden naar: winkel@baderbv.nl. 

Ik vond het ontzettend leuk om op deze wijze de verschillen en de overeenkomsten van de dealerships en winkels te ervaren en kijk alweer uit naar de volgende blog!

Dit betreft een advertorial.
Bron en foto’s: LEEM Concepts

www.mt-sfeeridee.com
www.baderbv.nl

#miacolore #wonen #interieur #landelijk #verf #landelijkwonen #kalkverf #krijtverf #verfwinkel #woonwinkel #speciaalzaak #natuurlijkepigmenten 

< Tricolore Mia Colore 'Mijn Kleur' >
Er zijn nog geen opmerkingen