De 3 overeenkomsten tussen Mia Colore en Italiaanse topdesigners

23 Augustus, 2015 14:01
Gemaakt door: kimpexliving

LEEM Concepts

Als je mijn blogreeks over Mia Colore goed hebt gevolgd, dan weet je dat Mia Colore allereerst is ontstaan uit liefde en passie voor Italië. En dan met name de karakteristieke kleuren en tinten die het Italiaanse landschap zo mooi maakt.

Wat ik weet over Italiaanse topdesigners, is dat zij ook met toewijding, passie en liefde ontwerpen. Dat spat er ook vanaf als je de producten – of de beelden daarvan – ziet.

Voor het laatste deel van mijn blogreeks over Mia Colore, onderzocht ik de 3 meest treffende overeenkomsten tussen Mia Colore en 3 Italiaanse topdesigners van wie LEEM groot fan is. Lees hieronder het resultaat!

Dordoni voor Minotti

Mijn absolute favoriet is wel Rodolfo Dordoni. Hij ontwerp voor vele vooraanstaande labels, maar ik pikte voor deze editie zijn ontwerpen voor Minotti eruit.

Dordoni beschouwt design als een ‘ongoing evolution’. De uitkomsten zijn onvoorspelbaar en het blijft zich hoe dan ook altijd ontwikkelen, zo geeft hij aan in zijn interviews. “Het leuke daarbij is, dat het momenteel toegankelijker is dan ooit en voor een breder publiek.”

In mijn optiek is de verf van Mia Colore ook toepasbaar is geworden voor een breder publiek. Waar de verf voorheen het ‘landelijke wonen imago’ had, zie je nu dat de kalk- en de krijtverven ook heel goed ‘kunnen’ in andere woonstijlen. Denk bijvoorbeeld aan de strakke wanden in het Scandinavisch wonen, of de donkere, warme bruin-grijstinten voor een luxueus of zelfs metropolitan interieur.

Poliform – Varenna

Alberto Spinelli, oprichter en nog steeds een van de eigenaren van familiebedrijf Poliform laat in zijn interviews weten dat hij vooral ‘overleeft’ in deze business door het feit dat hij oprecht begaan is met het product en altijd toonaangevend wil zijn (en ook is!). Het klinkt zo simpel, en dat is het dan eigenlijk ook. Als je niet achter je product staat, en dit niet met liefde kunt ontwerpen of produceren, dan zal je nooit ver komen.

Ik heb natuurlijk een aantal keren met de distributeur maar ook met enkele dealers van Mia Colore gesproken en wat als een rode draad door die gesprekken loopt, is de liefde voor het product. Allen spreken ze vol lof over dit merk en over hetgeen je met deze verven (en diverse technieken) allemaal kunt bereiken. Ze zijn trots op het feit dat zij deze verf verkopen en stoppen veel liefde in het product. Diezelfde liefde voor het product maakt, dat klanten zowel door de dealer als de distributeur prima worden geïnformeerd en hierdoor enorm enthousiast zijn over de eigen resultaten met de Mia Colore producten.

Pierro Lissoni voor Porro

Over Pierro Lissoni had ik al eens eerder geschreven. Hij ontwierp onder andere het interieur voor het Conservatorium Hotel in Amsterdam maar ook bedacht hij het winkelconcept van de prachtige labels Porro en Living Divani bij Noort Interieur in Noordwijk.

Lissoni houdt van ingetogen, natuurlijke materialen en een tijdloze, bijna nostalgische sfeer.

Deze componenten komen totaal overeen met de kleuren en de sfeer van Mia Colore, maar de meest opvallende die Lissoni hier noemt, betreft de natuurlijke materialen.

De verven van Mia Colore zijn ecologisch en milieuvriendelijk. Zo zijn hun kalkverf  en Sempre! (nieuw in de collectie) een 100% ecologisch product én zijn alle andere producten van Mia Colore mineraal door de natuurlijke pigmenten, waardoor deze milieu sparend zijn.

Leuk om ook eens op deze manier naar dit mooie verfmerk te kijken! Ik hoop dat je genoten hebt van deze blog alsmede van de gehele reeks. De vorige edities vind je hier:

- http://leemconcepts.blogspot.nl/2015/07/binnenkijken-voor-mia-colore-in-een.html
- http://leemconcepts.blogspot.nl/2015/06/mijn-reis-door-italie-geinspireerd-door.html
- http://leemconcepts.blogspot.nl/2015/05/out-of-box-met-de-nieuwe-kleuren-van.html
- http://leemconcepts.blogspot.nl/2015/04/op-bezoek-bij-mt-sfeer-idee-en-bader.html
- http://leemconcepts.blogspot.nl/2015/03/welkom-mia-colore-en-cote-table-warme.html

Tekst en foto's: LEEM Concepts.

#italy #italië #miacolore #ecologisch #minotti #poliform #porro #rodolfodordoni #albertospinelli #pierrolissoni #verf #paint #kalkverf #milieusparend 

< Toilet met betonlook van Mia Colore Zomer? Mia Colore! >
Er zijn nog geen opmerkingen