Binnenkijken voor Mia Colore in een landelijke villa in Gelderland

10 Juli, 2015 17:08
Gemaakt door: kimpexliving

LEEM Concepts

Om een goed en waar beeld te krijgen van wat je allemaal met kalkverf van Mia Colore kunt bereiken, maakte ik een exclusieve binnenkijker! Ik bezocht daarvoor de woning van Marie-Thérèse Gertsen, eigenaresse van woonwinkel MT Sfeeridee en tevens ster-dealer van Mia Colore in Huissen.

Warm welkom
Op steenworp afstand van de winkel staat de recentelijk verbouwde villa in een groenrijke, rustige en kleinschalige villawijk. Bij binnenkomst werd ik al 'omarmd' door de warme grijstinten op de muren in de hal. Het geeft diepte aan de wanden, wat juist in een hal heel belangrijk is. En de zware eikenhouten spiegel in de hal  springt direct in het oog; deze heeft Marie-Thérèse zelf een oude, verweerde look gegeven met Mia Colore kalkverf.

Genuanceerd kleurenpalet
Hoewel op de muren van de gehele begane grond dezelfde verfkleur is toegepast, ervaar je die door de lichtinval in ieder vertrek weer anders. Waar het in de hal wat donkerder is, zie je in de woonkamer de muren wat lichter opkleuren.
 
“Ik heb uiteindelijk één grijstint kalkverf van Mia Colore gebruikt, de 'Active Volcano', en deze ook consequent doorgevoerd. Dat geeft rust. In de open zithoek is bewust gekozen voor meubels zonder tierlantijn. De vele accessoires vanuit de woonwinkel geven dan nèt even die finishing touch waar deze kamer om vraagt."  

De combinatie van oud, doorleefd en zelfgemaakt, is mooi in evenwicht. Zo past het oude kacheltje naadloos bij de moderne zandstenen schouw en de oude Franse zitstoelen combineren weer heel goed met het nieuwe zwarte wijntafeltje in de andere hoek van de kamer.


TIP: 
Een decoratieve schouw 
is een elegante en relatief gemakkelijke manier 
om de ruimte te onderbreken. 
Zo voorkom je dat het een saai geheel wordt.  


Huissenlijke sfeer
In de gezellige landelijke woonkeuken staat een robuuste eettafel die plaats geeft aan wel tien personen. De keuken zelf is van eikenhout met een natuurstenen blad, die goed matcht met de doorleefde hardstenen vloer. Er is gekozen voor een authentieke spoelbak met dito kraan. 


De muren komen hier weer iets donkerder uit met een beton-look als accent. Dat geeft precies het gevoel weer dat hier gecreëerd is; intimiteit, gezelligheid en een bepaalde stoere-, sobere- en rustieke chic.

Doe het zelf!
Leuk om zo eens zelf te zien en te ervaren wat de kalkverf van Mia Colore op de muur voor effecten kan geven! Ben je ook helemaal enthousiast geworden? Loop dan even binnen bij een dealer in de buurt (zie www.miacolore.nl) en laat je adviseren. Daarbij is het handig een moodboard te maken met knipsels of foto's van jouw favoriete kleuren en interieurs. Je creëert dan vanzelf de stijl maar ook de eigenheid in je huis. 

Laat je inspireren door Mia Colore en volg de Facebook- en de andere social media pagina's! Zij plaatsen regelmatig fraaie beelden van woningen die zijn uitgevoerd met hun krijt- en kalkverven. Wist je dat Mia Colore dealers gratis kleuradviezen geven? Zo kom je altijd tot een gerichte keuze. Veel succes!

Bron en foto’s: LEEM Concepts 

#miacolore #wonen #interieur #landelijk #verf #landelijkwonen #kalkverf #krijtverf #verfwinkel #woonwinkel #speciaalzaak 

< Zomer? Mia Colore! Toscane de inspiratiebron voor kleur! >
Er zijn nog geen opmerkingen