3 x Italië op z’n best met de pasteltinten van Mia Colore

15 Februari, 2016 12:06
Gemaakt door: kimpexliving

LEEM Wonen

Voor mijn blogreeks over het exclusieve verfmerk Mia Colore heb ik dit keer de kleurenkaart eens op een andere manier bekeken; ik heb me dit keer gericht op de namen van de kleuren in relatie tot het wonderschone Italië. En ik kwam maar liefst tot 3 voor zichzelf sprekende moodboards!

 

Mia Colore Alpine Blue – De bergen, de natuur….de Alpen

Sommigen houden van het strand en de zee en anderen houden weer van de bergen en de meren. Gelukkig maar, anders zaten we met z’n allen op dezelfde plekken in de vakantiemaanden. Italië heeft echter voor ieder wat wils en is daarom ook zo’n fijn land. De natuur is indrukwekkend mooi, met name in en rondom de Alpen. Een geweldig gebied om te wandelen, te fietsen, te raften of te skiën. Je zult er ongetwijfeld wat van mee hebben gekregen via diverse mediakanalen.
En zo pikte ik online een paar prachtige beelden op ten aanzien van deze zachte blauwe pasteltint Alpine Blue.

 Want wat dacht je van de zachte grijsblauwe lucht boven de bergtoppen en de beroemde meren, zoals het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer? Maar ook de wilde pastelblauwe bloemetjes passen goed in dit kleurenpalet. Houd je van blauw? Dan is dit moodboard zeker iets voor jou! 

 

Mia Colore Lemon Pie – Het eten, de pure ingrediënten….Jamie’s Italië

Jaren geleden kreeg ik van een zeer gewaardeerde collega het kookboek Jamie’s Italië cadeau. Ook voor Jamie Oliver is Italië altijd een grote bron van inspiratie geweest. Hij reisde door Sicilië naar Toscane en verder om de geheimen van de ware chefs – de lokale bevolking - van de Italiaanse keuken te ontdekken.

Ik heb er al vele gerechten uit klaargemaakt, en een daarvan blijft toch wel mijn favoriet: limoni di amalfi cotti al forno, oftewel gebakken amalfi-citroenen uit de oven.

Het water loopt me al in de mond als ik erover schrijf want terwijl ik dit schrijf, ligt het mooi vormgegeven kookboek opengeslagen naast me op tafel met een foto van Jamie terwijl hij het gerecht klaarmaakt. Ik zette ‘m in dit moodboard zodat ook jij dit kunt ervaren!

En zo vond ik uiteraard ook een mooi beeld van de Lemon Pie zelf, een overheerlijke citroenspaghetti en een krachtige stracciatella soep met citroensap. Eet smakelijk!

Mia Colore Pink Blossom – Toscane, de bloesem ….de bloemenriviera

Een deel van de kust van Italië wordt ook wel de bloemenriviera genoemd. Het grenst aan Toscane en ook daar is de natuur met haar kleuren overweldigend.

In dat kader vond ik al vrij snel mooie foto’s van de roze bloesembomen die het straatbeeld opvrolijken, alsmede een roze gevel van een typisch Toscaanse villa. Maar natuurlijk keek ik ook naar het werk van Italiaanse topdesigners.

Op het gebied van fashion en interior design kan menig land nog een puntje zuigen aan wat Italië allemaal ontwerpt! Zo vond ik een prachtig zachtrose jasje uit de spring collection 2016 van Armani en een stijlvolle sofa van Moroso.

 

Krijg je ook zo’n zin in de lente met deze pasteltinten van Mia Colore? Laat je adviseren bij een van de dealers en breng al het mooie van Italië naar binnen aan de hand van de kalk- en krijtverven van Mia Colore. Heel veel plezier!

 

< FLOWER POWER! Room to bloom... >
Er zijn nog geen opmerkingen