'Mijn reis' door Italië, geïnspireerd door het verhaal achter Mia Colore!

12 Juni, 2015 15:23
Gemaakt door: kimpexliving

LEEM Concepts

In alweer de vierde editie van mijn blogreeks over Mia Colore, deel ik graag mijn favorieten van het land Italië met jullie. Want ondanks dat ik er nog nooit geweest ben, vind ik er wel degelijk iets van. Maar vooral heeft het verhaal achter Mia Colore en het ontstaan van dit mooie verfproduct mij verleid op zoek te gaan naar mijn eigen Italiaanse highlights.

Ik stond er zelf van te kijken hoezeer ik eigenlijk verbonden ben met Italië. Ik vond dat uit, toen ik een digitaal rondje maakte door het land. Zo'n digitaal rondje doet feitelijk alleen maar afbreuk aan Italië. Je wilt er live doorheen, het beleven! En het liefst in een oude Fiat 500 of op een traditionele Vespa. Laat mijn zusje nou zo'n echte Vespa hebben....

Hoe leuk zou het zijn om door het glooiende landschap te rijden met je liefje achterop de Vespa? Of door de smalste straatjes van het kleinste dorpje. Ik zag het al helemaal voor me....

 
Ik zou er voor kiezen om van boven naar beneden te reizen en zodoende te starten in Venetië. Je moet het gewoon gezien hebben. Het is toch fantastisch hoe al die gondeliers de massa's toeristen door de grachten manoeuvreren? Nu zijn wij Hollanders wel bekend met wateren door steden, maar zo blauw is ons water niet. En zonder parkeerplaatsen en voorbij flitsende fietsers hebben wij ze ook nog nooit gezien!

 
Vanuit Venetië zou ik dan rustig via de streekroutes afzakken naar Rome. Een beetje geschiedenis, Vaticaanstad even meenemen, een cappuccinootje bij de Trevifontein, het Mausoleum....lekker cultuur snuiven! 

En via Rome reis ik dan nog verder naar beneden richting Pompeii en de Vesuvius. Het lijkt me geweldig om vanaf deze vulkaan (toch veiliger dan de nog actieve Etna op Sicilië) op deze stad neer te kijken. Ik denk dat je je spontaan in de Romeinse tijd waant.

En de zacht gekleurde fresco's doen mij dan inderdaad denken aan de kleuren van Mia Colore. Maar ook de architectuur, de materialen en de natuur vind ik daarin terug. Ik begin het een beetje te snappen en heb ineens een aha momentje: mijn Italië, mijn kleur....Mia Colore! 

 
Onderweg zou ik de beste Italiaanse restaurantjes aandoen. Geen pizza en spaghetti voor mij! Nee, graag de lekkerste streekgerechten met dito wijnen, de hammen en risotto's....hmmm, het water loopt me in de mond! Het doet me even denken aan het feit dat in Hillegom zo'n tien jaar geleden een heus Italiaans sterrenrestaurant zat, met een echte Michelin ster! Ik heb daar toen werkelijk formidabel gegeten met een aantal collega's. Jammer dat ie er niet meer zit. De naam is me ook ontschoten, maar de herinnering van de heerlijke gerechten en de typisch Italiaanse kok die de mooiste traditionele gerechten samen met zijn vrouw bereidde, staat nog wel in mijn geheugen gegrift.


Last but not least, het Italiaans design! Wat ben ik toch dol op een label als Minotti, B&B Italia of Giorgetti. Die Italiaanse designers hebben wel smaak! Gelukkig kan ik mijn hart ophalen bij een aantal mooie winkels hier in Nederland, waaronder bijvoorbeeld Noort Interieur, waar deze labels worden verkocht. En wat zou ik graag eens een meubel hiervan aanschaffen. Ooit gaat het er van komen!


Nu ik dit allemaal zo heb beschreven, rest mij natuurlijk alleen nog maar een tripje te boeken naar Italië. En niet alleen voor Salone del Mobile! Ik denk dat ik net zo verliefd wordt op dit land als de distributeurs van Mia Colore, die hun passie voor dit land hebben vertaald naar het werken met een prachtig product dat zijn oorsprong daar vindt.
Ben jij ook zo dol op Italië? Laat het weten! Misschien kan ik je verhaal doorgeven aan Mia Colore en inspireert dat tot een nieuwe kleur! Ciao!

Tekst en foto's: LEEM Concepts.
#italy #italië #miacolore #benbitalia #minotti #giorgetti #verf #fresco #rome #venice #ladolcevita

< Bacio Di Caffè! UPCYCLE! >
Er zijn nog geen opmerkingen