Kalkverf

Met kalkverf krijgt uw huis een prachtige authentieke uitstraling.

  • Verkrijgbaar in 49 kleuren
  • Poederige uitstraling
  • Milieuvriendelijk

Kalkverf, Calce Vernice, is de meest traditionele verf die ver voor Christus zijn oorsprong vindt en door de Italianen al sinds Pompeï vereeuwigt is tot prachtige kunstwerken in hun welbekende fresco’s.

Heeft u interesse in kalkverf? Neem dan contact met ons op.


Tot op de dag van vandaag blijft deze uniek mooie verf jong en oud al eeuwen boeien. Deze prachtige authentieke kalkverf, die door Mia Colore op traditionele wijze wordt bereid, is te herkennen aan de unieke kleurschakeringen en bijzonder mat / poederige uitstraling. Vanzelfsprekend zijn deze kalkverven verkrijgbaar in alle 49 stijlvolle Italiaanse Mia Colore kleuren.

 

Onze top 5 van de populairste kalkverf kleuren

1 Abruzzo
2 Etna Ashes
3 Slightly Grey
4 Sicilian Dust
5 Deep Night

Voordelen van kalkverf

De Mia Colore kalkverf is een ‘ademende’, milieuvriendelijke, 100% minerale en volledig ecologische verf met natuurlijke pigmenten. Onze kalkverf kan worden toegepast op iedere muur, waarbij wij adviseren de ondergrond voor te behandelen met onze speciale muurprimer – Muro di Prime, voor het juist neutraliseren van uw bestaande ondergrond.
Voor de beste bescherming van onze kalkverven adviseren wij deze na te behandelen met onze ultramatte vernis – Vernici. Laat u graag bij uw dichtstbijzijnde dealer informeren over de mogelijkheden.

Tips en informatie

Kalkverf kan met een gewone blokkwast, spons en doek aangebracht worden. Bij het aanbrengen van de verf moet de ondergrond in de meeste gevallen voorbehandeld worden. Wij adviseren om in elk geval onze muurprimer te gebruiken.

 

Materialen

Kalkverf is aan te brengen op de materialen latex, kalkverf, behang, hout en stucwerk/pleister. De verf is niet te mengen met andere soorten verf. Wel kunnen de verschillende kleuren kalkverf gemengd worden voor leuke effecten.
Kalkverf van Mia Colore geeft niet af, is niet afwasbaar, maar is wel te beschermen. Handig is om in bijvoorbeeld de keuken te kiezen voor de matte vernis – Vernici te kiezen. Deze vernis is goed af te nemen, maar behoud de uitstraling.

 

Vochtige ruimtes

Zelfs in natte ruimtes, als een badkamer, is kalkverf de ideale verf. De verf is namelijk bacterie- en schimmelwerend. Echter, let wel op dat het niet gebruikt kan worden bij een bad of douche. Vocht activeert de kalk in ons product en geeft dan vlekvorming. Voor protectie is het handig om dan de matte vernis – Vernici te gebruiken als beschermlaag.
Bij het aanbrengen van de verf is het aan te raden minimaal een droogtijd van 8 uur te hanteren.
Voor meer informatie en tips, lees dan onze meest gestelde vragen.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over kalkverf? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Contactformulier

Aanhef
Hoe heeft u ons gevonden
Voornaam
Tussenvoegsels
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats
Land
Telefoon
E-mailadres
Stel hier uw vraag